Személyi edzés, kiscsoportos órák


- ha gerinc,- nyak problémája van
- ha szakmai segítségre van szüksége
- ha egyedül akar edzeni
- ha nem felelnek meg az órák időpontjai
- ha nem elég jó az állóképessége
- ha személyre szabott edzéstervet szeretne
akkor válassza a személyi edzés adta lehetőségeket!!!

A Gerincterápiás módszerek alkalmazásával, vállalunk személyi edzést, egyéni és kiscsoportos formában minden korosztály számára.


Fejlesztő mozgásterápiát (alapozó terápia) tartunk gyermekek és fiatal felnőttek számára.vissza

 
Gerinctorna


gerinctornaA gerinctorna eredményessége abban rejlik, hogy a gyakorlatok egyre pontosabb kivitelezésével a gerinc élettani görbületeit megtámasztó izmokat megerõsíti, a megrövidült izmokat megnyújtja. Mindezek hatásaként az izületeket erõs, rugalmas izmok támasztják meg, tehermentesítve a szalagokat és a gerinc porckorongjait.

A gerinctorna magába foglalja a Mc Kenzie porckorong-rehabilitációs technika mozgásanyagát, megoldást kínálva a nyak és derékfájásban szenvedõ vendégeinknek.

A Gerincterápia tanfolyam a gerinctorna foglalkozás elméleti és gyakorlati tudását összegzi. Megtudhatjuk a gerincproblémák okait. Anatomiai áttekintésen keresztül mélyebb ismeretekre tehetünk szert. A gerincünk hosszantartó védelme érdekében, különleges technikákat sajátíthatunk el. Mindezek birtokában a kiszolgáltatottságunk csökken, gerincprolémánk megoldása a saját kezünkbe kerül.

Gerincterápia tanfolyamot indítunk minden félévben (lásd a tanfolyam linken). Azoknak a vendégeknek hasznosabb a tanfolyam, akik már jártasságot szereztek a gerinctorna mozgásprogramban.

Tovább az órarendhez -->  

vissza

 
Body Art


„Amikor az erő a tudatossággal találkozik” Napjainkban egyre több emberben merül fel az igény olyan alternatív mozgások végrehajtása iránt, amely a mindennapi stressz alól felszabadítja őket, de ezzel egyidejűleg olyan komplex edzést keresnek, amelyben az izmok újra visszanyerik rugalmasságukat és testük, újra éli annak, funkcionalitását. Ilyen tudatos, pontos, minden részletre odafigyelő, teljes edzést kínál a BodyART koncepció, amely Robert Steinbacher és Alexa Lé közös és többévi munkájából született meg.
A BodyART mozgásanyagát tekintve a jógából veszi fő elemeit, amelyhez a gyógytornából, a japán Do In-ból ismert elemeket rendel, amelyhez több speciális légzés technikát kapcsol, ezzel biztosítva a teljes összhangot az edzés és a relaxáció együttes hatása között.
A BodyART a tudatos edzés mellett a test, a lélek és a szellem hármasságának harmóniája.
A BodyART sikere abban rejlik, hogy az említett mozgásrendszer alkalmazása, olyan teljes és összetett edzést nyújt, amely hatás csak ezzel a rendszerrel érhető el.
Hatékonysága egyedülálló!
A statikus és dinamikus erőelemekkel tarkított mozgásanyag bőven tartalmaz nyújtó és lazító gyakorlatokat, amelyek pozitívan hatnak a rövidülésre és gyengülésre, hajlamos izmokra, az egész emberi test izmai, izületei számára. Minden gyakorlat kontrolált és tudatos kivitelezést igényel, amelyet speciális légzés alkalmazása segít. A BodyART edzéssel fejlődik a hajlékonyág, erő – és nem utolsó sorban állóképesség, kitartás, egyensúlyérzék, stabilitás, türelem, tudatosság, olyan készségek és képességek, amelyek a harmonikus mozgás, a tudatos lét elkerülhetetlen alapjai!
Sok élményt, erőt, hajlékonyságot és kitartást kívánunk neked, reméljük, hamarosan találkozunk Veled.
 

vissza

 
Pilates


A Pilates módszer: speciális, erõfeszítések nélkül végrehajtott gerincgyakorlatok rendszere, melynek kulcsfontosságú eleme az összpontosítás.

A gyakorlatokra az áramlás jellemzõ, mely energiával tölti fel a testet; lágyságot, szépséget ad a mozgássoroknak.

A Pilates Institute módszer forradalmi szerepet vállal gerincproblémák megelőzésében és megszűntetésében. Speciális módosításokkal lehetővé tette a mai kor embere számára, hogy megismerje  a technika előnyeit. Fizioterápiás gerinckutatásokra épített gyakorlatrendszere  a gerinc védelmét szolgálva, biztonságosan és hatékonyan eddzi a törzs stabilizáló rendszerét.Erős, mozgékony testet fejleszt, növeve a testtudatot, koncentráló képességet, figyelmet. A testnek rugalmasságot, szép testtartást és a fiatalságot kölcsönöz.

A kutatási munka alapján lehetővé vált a már meglévő fájdalmak 80%-ról 20%-ra csökkentését, azonban még mindig a megelőzés a leghatékonyabb gyógymód.

A Pilates módszer képessé tesz minket arra, hogy visszanyerjük az ellenõrzést testünk és szellemünk fölött.

Pilates tanfolyamot indítunk, lásd a tanfolyam linken.

 


Tovább az órarendhez -->  

vissza

 
Gerinctánc


Minden korosztály számára!

A Gerinctánc gyakorlatsora olyan könnyed, táncos gerincgimnasztika, mely lágy, mozgásával finoman kimozgatja a kötött izületeket és fejleszti a mozgáskoordinációt.
A kellemesen, hullámzó mozdulatok testünket energiával töltik meg.
A résztvevõk a gerinctánc alatt, fokozatosan ráéreznek a központi izmok mozgásban betöltött szerepére, és azokat egy idõ után szükségszerûen használják.
Tovább az órarendhez -->  

vissza

 
Izomkontroll


Izomkontroll

Az Izomkontroll módszer segítségével megvalósul a  mozdulat, a hajlékonyság, és az egészség tudatos kontrolljának újraéledése.

Az Izomkontroll testtudat fejlesztő gyakorlatainak - ún. "Mindennapi macskanyújtózás" - az elsajátítása lehetővé teszi, hogy újra átélhessük testünk rugalmasságát, könnyedségét, mely teljesebbé, önfeledtebbé teszi mindennapjainkat.  

Az izmok helyes irányításának megtanulása révén a test és a lélek hamarabb találja meg az egészség felé vezető utat.

Az izomkontroll módszer tematikája:

1. A has hajlító-, és a hát nyújtó izmainak irányítását megtanulva, kezelni tudjuk a testre ható negatív stressz hatásait, ellensúlyozni leszünk képesek az ezek által kialakult hibás testképet (görnyedt tartás, felszínes légzés, gyenge perisztaltika, fölösleges izomgörcsök stb.)

(A derékfájás és a háti panaszok jelentős része a test rossz használatának az eredménye.) A tartás jelentősen javítható  a módszer gyakorlásával.

2. A másodlagos – azaz a válaszreakciók által létrejött – tartáshibák kiküszöbölésére nyújtanak segítséget a szomatikus testtudat-fejlesztő gyakorlatok. A törzs és a csípőtájék izmainak működése testünk megismerésével, s a tudatos korrekcióval egyre harmonikusabbá válik. Ezek a gyakorlatok segítenek újra hosszabbra nyújtani a „rövidebb” derekat, és közelebb hozni a törzset a függőlegeshez. A „csigacsavar”- és „macskanyújtózás”- gyakorlatokkal ismét átélhetjük a nyújtózkodás örömét.

(A traumák különféle válaszreakciókat hozhatnak létre a testben: izomrövidülés, nyak és derékfájdalmak, gerincferdülés, bicegés).

3. A csípőízület és az alsó végtag izmainak irányítása, valamint a lábmozgások fejlesztése érdekében végzett gyakorlatok révén megtudhatjuk, hogyan követi bokánk mozgását a test, egészen a nyakig. A nehézkes öreges járás helyett ízületeink olajozottsága révén könnyedséget, testünk rugalmasságát élhetjük meg. Bátran vállalkozhatunk újra táncra, túrázásra, vagy épp egy mozgásos órára.

 
4. A nyak és a váll izmainak megdolgoztatásával irányításunk alá vonjuk azok működését. Ezen gyakorlatokat a légzés fejlesztésével egészítjük ki. Figyelmet fordítunk a szemmozgások fontossága, melyek hatással vannak az izomműködésre. Csavarodó jellegű mozgások újratanulásával segítjük a két agyfélteke helyes működését.

Az Izomkontroll gyakorlatsor végzése által a test rugalmassá válik. Gyengéd, figyelemmel végzett gyakorlatait minden korosztály tagjai végezhetik.

A foglakozások során Thomas Hanna: Izomkontroll, avagy szomatika c. könyve alapján végezzük a szomatikus testtudat-fejlesztő gyakorlatokat.

 

 

  

 


Tovább az órarendhez -->  

vissza

 
KöredzésA foglalkozás az  intenzív bemelegítés után, 2-1 perces időintervallumokra tagozódik.
Az erősítő és kardió blokkok váltakoznak az órán:
Az egy perces kardió blokkok az állóképességet, a szív és érrendszer teljesítményét hivatottak javítani. Az óra folyamán legfeljebb 2 féle ciklikus gyakorlat ismétlődik.
Gyakorlatok: ugrókötelezés, négyütemű fekvőtámasz gyakorlat változatok, zsámoly-szökdeléses gyakorlatok….

A két perc hosszú erősítő rész, az összes testrész megmozgatásával, különféle izomcsoportok erejét kívánja növelni, mely következtében az alakformálás egy sajátos formája jön létre. A gyakorlatokat a változatos sportszerek használatával tesszük színesebbé: gumikötél, súlyzó, gumiszalag, zsámoly, labda….
 
A 2-1 perces blokkok folyamatosan ismétlődnek, új és új kardió és erősítő egységek teszik próbára erőnket, kitartásunkat. Az órát nyújtó gyakorlatok zárják.
Ajánlott minden korosztálynak, mert a gyakorlatokat mindenki a saját erejéhez mérten, különféle nehézségi szinten végezheti el.
 

vissza

 
Alakformáló tréning


Az óra célja az általános fittség elérése, a relatív erõ fejlesztése és a szervezet megfelelõ izomtónusának kialakulása.  A kb. 10 perces, lendületes bemelegítés után,- elõször állásban, majd az óra második felében talajon- a nagyobb izomcsoportokat megcélozva erõsítõ gyakorlatokat hajtunk végre magas ismétlésszámmal, különbözõ eszközökkel (súlyzó, kötél, soft ball, szalag), vagy azok nélkül. Cél, hogy a „problémás területeket” megcélozva és megerõsítve  feszesebb, tónusosabb testet formáljunk.

Kezdõknek és haladóknak egyaránt ajánljuk!

 

 

vissza

 
Alakformáló nyújtás


Az alakformáló nyújtás óra elsõ része, a tréning az izomerõ fejlesztését szolgálja, az azt követõ stretching órarész a könnyed nyújtások révén pedig az izmok és izületek merevségét oldja fel, javítván azok vérellátását.

A két edzéstechnika összhangjának köszönhetõen testünk hajlékonyabbá, rugalmasabbá válik; mozgásunk könnyedebb és harmonikusabb lesz.

A közepes erõsségû, változatos óra széles közönségnek nyújt edzéslehetõséget
.

tovább

 
Zsírégető alakformáló


A kb. 10 perces, egész testet átmozgató bemelegítés után az óra elsõ fele olyan közepes intenzitású aerob tréning, amelynek lényege az alaplépésekbõl álló folyamatos mozgás saját testsúllyal, illetve szerekkel végzett gyakorlatokkal színesítve.  Az óra második felében a talajon, a nagyobb izomcsoportokat megcélozva (has, fenék, comb) erõsítõ gyakorlatokat végzünk különbözõ szerekkel. Rendszeres edzéssel elérhetõvé válik a tónusos izomzat kialakulása. Az óra keretein belül a pulzusszámot egyenletesen a maximális pulzus 60-70%-án tartjuk, ezáltal érjük el a zsírégetõ hatást. Az óra célja a kondíció fejlesztése és megõrzése, illetve a zsírégetés segítségével a test formálása.

Kortól és edzettségi állapottól függetlenül bárkinek ajánljuk.

tovább

 
Jóga


A jóga több ezer éves, õsi élettudomány, amely megtanít minket arra, hogy megteremtsük magunkban az egységet testi, lelki és szellemi síkon egyaránt. Ha szeretnénk testünket egészségesebbé, rugalmasabbá tenni, jobban akarjuk feldolgozni a napi srtesszt vagy ha keressük a belsõ békénket, valódi természetünket, az önmegvalósítást, akkor a jóga rendszeres gyakorlása ebben óriási segítséget nyújt. Az órákon mozgás-, légzõ-, meditációs és relaxációs gyakorlatokat végzünk, amelyre minden korosztályt szeretettel várunk.

Jóga alaptanfolyamot indítunk, minden tavasszal és ősszel

A tanfolyam 12 órás (8 alkalom/1.5 óra).
Részletek a Tanfolyam menüpont alatt
Várjuk a jelentkezéseteket a romhanyine@wekerleimozgasmuhely.hu címen.


Tovább az órarendhez -->  

vissza

 
TAI-CHI


A Tai-chi 2000 éves múltra visszatekintõ keleti egészségmegõrzõ harc- és mozgásmûvészet. Formagyakorlatait harmonikus, tánchoz hasonló, lassú, folyamatos meditatív mozgásban végzik.
A Tai-chi kitûnõ módszer a stressz, az egészségügyi és az öregedéssel járó panaszok leküzdésére, mivel rugalmasságot és erõnlétet ad. Miközben elsajátítjuk e mûvészet alapmozgásait, szellemi-lelki erényekre is szert tesznek: határozottságra, összpontosító képességre, bölcsességre. Minden korosztály számára ajánlott!

• Minden hónap elsõ hétfõjén: 10.00 - Közösségi Ház (XIX., Pannónia út 26., templomkert)
• Péntek: 10.00 - Közösségi Ház (XIX., Pannónia út 26., templomkert)

tovább

 
ZUMBA


 A Zumba, vérpezsdítõ zenével ötvözi az aerobic, a latin táncok és a hastánc elemeit. Lendületes,  de mégis követhetõ koreorráfiákon keresztül jutunk el a tánc alapok elsajátításához. A latin táncok egyszerû alaplépéseit (elõre, hátra, oldalt ) kiegészíti a jellegzetes csípõforgatások, mellkaskörzések  és  hullámzó karmozgások. Az egész órát áthatja a  vidámság.  Nem fontos, hogy az elsõ órán tökéletesen végezzük a mozdulatokat, hisz néhány alkalom után úgyis a lábunkban, testünkben fogjuk érezni a Zumba magával ragadó ritmusát. A Zumba kívánja, sõt elvárja, hogy a tánchoz hozzátedd a saját egyéniségedet, kreativitásodat. Fáradtság helyett inkább önfeledt jókedvet érzünk az újra és újra visszatérõ szomjúság mellett. A víz és  a törüközõ, alapfelszerelés a könnyû ruházat és kényelmes cipõ mellett. Várunk Téged is, nem fogsz csalódni.

 

Tovább az órarendhez -->  

vissza

 
Fejlesztő gyerektorna


Az alapozó terápia mozgásanyagára épülő torna, mely eredményesen befolyásolja a gyerek idegrendszerének érési folyamatát.

A fejlesztő gyermektorna mozgásanyaga segítséget ad a mozgásmintákon keresztül az ügyesség fejlődéséhez és a tanulási alapok megteremtéséhez.

A foglalkozásokat 5-10 év közötti gyermekek részére szervezzük.
A csoporthoz való csatlakozás előtt szintfelmérésre van szükség, melyet
előre egyeztetett időpontban végzünk.

tovább

 
Hastánc


A világ egyik legrégibb, legeredetibb tánca a hastánc, amely nevével ellentétben az egész testet átmozgatja.
A testen körkörösen hullámzó mozdulatok nõiességet, szépséget a rázások erõt, dinamizmust, termékenységet sugároznak.

Minden, ami a nõiességgel összefügg, kifejezhetõ vele. Állandó kondícióban tart, a testnek hajlékonyságot kölcsönöz.

A hastánc univerzális eszköz a nõi test és lélek harmóniájának újbóli megteremtéséhez és megéléséhez. Kortól, testalkattól, végzettségtõl, vallástól függetlenül bármelyik nõ mûvelheti.

 

Tovább az órarendhez -->  

vissza

 
Óvodás (VUK) és Játékos (iskolás) gerinctorna


 

Kedves Vendégeink!

Az óvodás torna (VUK torna) foglalkozásunk megszűnt.

Helyette, Agytorna foglalkozást tartunk, iskolás és felnőtt korosztály részére.


 
Tovább az órarendhez -->  

 

vissza

 
 
Romhányiné Kovács Mária:70/381-61-22 Romhányi Réka:70/945-08-96