Vélemény a foglalkozásokról


Munkahelyi körülmények hatása

38 éves vagyok, 13 éve ülő munkát vègzek, otthon rendszeresen tornázom. Problémám enyhe nyaki fájdalommal kezdődött, aminek nem tulajdonítottam jelentőséget, hiszen máskor is előfordult már, - úgy gondoltam - rossz alvási pozíciò miatt. Ez az állapot másfèl hètig tartott, majd hirtelen átváltott erős tarkó, egy nappal később pedig igen erős bal oldali fejfájássá. Vèny nèlkül kapható fájdalomcsillapítók nem használtak. Háziorvosomat felkeresve újabb fájdalomcsillapítókat kaptam. Mivel ezek sem enyhítették fejfájásomat, ami már elviselhetetlennè vált, felkerestük egy kórház sürgősségi osztályát. Itt rögtön újabb fajta fájdalomcsillapítót kaptam injekció formájában, hasztalan. A neurológiai osztályra kerültem, ahol infúzióval kaptam ismét fájdalomcsillapítót, megvizsgáltak, CT-re is sor került, majd megkaptam a diagnózist: migrén. Azonban a tarkó- és fejfájas folytatódott tovább. Háziorvosom tanácstalan volt, újabb neurológiai vizsgálatot javasolt.
Öt napi szenvedés, hasztalan fájdalomcsillapítás után találkoztam Marikával.
A tünetek megismerése után rögtön rávilágított, hogy èvek óta igen rossz testhelyzetben végzem a munkám:a munkahelyemen napi nyolc órában a számítógépem jobb oldalt helyezkedik el, hogy az ügyfelekkel szemben tudjak tárgyalni. Ez egyoldali terhelést okozott a nyaknak tíz éven keresztül, mely a porckorongok szerkezetében torzulást hozott létre, melynek következtében baloldali tarkófájdalmat, a kötött fejmozgást illetve fejfájást okozott.
Marika megtanította a McKenzie gyakorlatok nyakra vonatkozó részeit, s már a betanítás után
elmúlt a folyamatos fejfájásom! Hihetetlen volt számomra, hogy amit az orvosok öt nap
alatt nem tudtak megoldani, neki öt perc alatt sikerült.
Négy napja ismerem a McKenzie tornát, szorgalmasan végzem azt, Marika útmutatása szerint,
s az állapotom rengeteget javult. Még pár nap ès újra a régi leszek, de a gyakorlatok
végzését nem hagyom abba, munkahelyzetemet korrigálom.
Köszönöm a hatékony segítséget! L. Éva

Zongoraművésznek készültem gyerek korom óta

16 éves korom óta voltak problémák az ízületeimmel. Kezem a sok zongoragyakorlástól vissza-visszatéro ínhüvelygyulladással kínlódott. Térdemre rendszeresen kaptam rövidhullám kezelést. (egy orvosno szerint a kisgyermekkori reumás láz hajlamosíthatott ezekre a betegségekre.) 10 éves korom óta készültem a zongoramuvészi  pályára, napi 4-5 óra gyakorlással, ami a sok ülés miatt  derék-és a  nyaki csigolyák elhasználódását is okozhatta.

tovább...

2015. szeptember

Most 61 éves vagyok. Kb 26 éves koromban kezdett el fájni a derekam, amikor terhes voltam. Kisebb mértéku gerincferdülésem van már kicsi korom óta.Ahogy teltek az évtizedek hozzáadódott a hátfájás, derékfájás térdfájás. Sok-sok stressz ért, amibol általános szorongás lett. 

tovább...

2014. január - Már jól vagyok....

Amikor Marika felkért, hogy meséljem el gerincproblemam tortenetet azon töprengtem mikor is kezdodött az egész es rájöttem, hogy nagyon fiatalon. 15-16 eves lehettem, amikor egyszer csak 1.72 magas lettem es borzasztóan zavart, hogy mindegyik fiú, aki nekem tetszett alacsonyabb volt nálam.

tovább...

A derekam története

Kb 7-8 évvel ezelott kezdodött a derékfájás nálam. Viszonylag gyorsan, néhány hónap alatt nagyon eros derékfájásom lett, a lábakba kisugárzó fájdalommal. Spontán jött, spontán ment. Hol az egyik,  hol a másik oldalon éreztem. Néha annyira erosen fájt, hogy volt rá példa hogy reggel csak segítséggel tudtam fölkelni az ágyból.

tovább...

 ...és ez nem csoda!

43 éves vagyok és 30 éves korom óta vannak derékfájdalmaim, amelyek ritkán jelentkeztek, így nem foglalkoztam vele. Ez év elején lett elviselhetetlen a fájdalom, amelyet nem is a derekamban éreztem, hanem a medencémtol kezdve a jobb lábamon végig. Délutánra már nem tudtam egy helyben állni, várakozni, de már a menés is állandó fájdalommal járt.

tovább...

Nyakfájdalmam

Az elmúlt évben, nyaki gerincsérv miatt heteken keresztül igen nagy fájdalmam volt, mely kisugározott a jobb karomba. Minden infúziós, gyógyszeres, fizió - ill. fizikoterápiás segítséget igénybe véve is csak lassan enyhültek a tüneteim. A nyaki terület fáradékonysága, merevsége, a fájdalom egy része továbbra is megmaradt.

tovább...

Fájt  a karom, vállam

Körülbelül 2 évvel ezelott kezdodtek a fájdalmaim a bal karomban. Eleinte csak ritkán, pár havonta jelentkezett a görcsös fájdalom, és nagyjából egy hét alatt el is múlt. Én a munkámra fogtam, óvodapedagógusként sokszor emelgetem a gyerekeket, gondoltam, megeroltettem.

tovább...

Már minoségi életet élek

A két gyermekem születése után, az amúgy is nem túl jó gerincem igen rossz állapotba került. Akkor szerencsémre vizitornával kevésbé fájdalmas állapotban hoztak. Jártam utána kezelésekre, és egyedi tornára is. De ahogy elkezdtem dolgozni erre már nem volt ido.

tovább...

tovább 

 

vissza

 

 
Romhányiné Kovács Mária:70/381-61-22 Romhányi Réka:70/945-08-96
Wiking Számítástechnika Kft - Weboldal fejleszés