Vélemény a foglalkozásokról


 

Sokszor eszembe jut....

2015 október eleje óta járok a gerincterápiádra, hetenként kétszer. Fantasztikus a változás, amit tapasztaltam, fokról-fokra javult az állapotom. Ott tartok, hogy a régebbi időkhöz képest, amikor naponta, vagy másnaponta vettem be a Voltarent, most már alig nyúlok a tablettákhoz. (sőt, nem is vettem be már hetek óta). A kórusban végig tudok állni egy koncertet, régebben közben nagyon erős fájdalmakkal küszködve (derékvédővel!) tudtam csak énekelni. Hála a „trükköknek”, amit tanácsoltál, a napközbeni testtartásról, fáradtság esetén a nyújtásról,  lazításról,  a reggeli felkeléskor a merevséget oldó pár perces tornákról. Már kimondottan hiányzik, amikor nem tudok valami miatt eljutni az órákra.A térdem lépcsőjáráskor (lefelé főleg) még fáj, időváltozáskor is néha, de érzem a javulást,ebben is.

Sokszor jut eszembe napközben is, hogy a testtartásomat korrigáljam, akár ülök , akár állok, vagy gyalogolok. Köszönöm Marika, az odafigyelésedet, az egyéni segítségeket és igazításokat az órákon. Ilyesmivel nemigen találkoztam eddig, a különböző gyógytorna-foglalkozásokon.

Szeretettel üdvözöllek: B.Ú. Ibolya

Gerincterápia tanfolyam után

Köszönöm a gerincterápia tanfolyamod utáni záró soraidat és azt a sok értékes információt,amit átadtál nekünk hat órában.

Ezentúl a finom lekváros fánkról biztosan eszembe jut majd,hogy komoly panaszaimmal jó helyre kerültem.Karácsonykor a függöny feltevése volt az i-re a pont,hogy lépnem kell.Éppen megérkezett a Wekerlei Újság ,amiben olvastam a hirdetésedet. A fejem előre –hátra billentésekorúgy szédültem,hogy megfordult velem a szoba. Erős hányinger kíséretében. A kis unokámért mentem az iskolába és ahogy lehajoltam hozzá, majdnem ráestem.A tanfolyam alatt el is kezdtem a gerinctorna óráidra járni.Az első két órán rettenetesen szédültem és késő estig  erős hányingerem volt.Nem adtam fel ,tovább jártam és a 4. gerinctorna után elmúlt a szédülésem.A hányingerem is 80%-ban javult.   A merevségem gyengén oszlik.Nekem minden órád kifejezetten jól esik. Csendes vagy és türelmes ami a halk zenével együtt is egy terápia.Ezt azért írom le,mert tán a kedves férjed is elolvassa és a véleményemnek nyoma marad.Érzem,hogy használnak a gyakorlatok,bár minden alkalommal,mint a  tyúkocska a kukoricát úgy csipegetem fela sok-sok gyakorlat közül a könnyebbeket. Látva a  régebbi résztvevőket biztos vagyok benne,hogy jó helyre tettem le a bizalmamat és helyes irányba léptem.

Mindenkinek ajánlom,aki gondolkodik rajta hiszen a tanfolyam lényege volt,hogy  „add tovább”.Ez a rendszeres testi-lelki karbantartás az egészségünkre és a közérzetünkre egyaránt jól érezhető eredményt produkál.

További munkádhoz nagyon jó egészséget kívánok még hosszú évekig

Köszönettel és szeretettel: Kné K.Györgyi      Wekerléről

Karácsonyi levél

Szia Marika!

Idén már nem tudok részt venni az óráidon, ezért szeretném megköszönni az egész éves munkádat és az összes szuper okosságot, amit átadtál nekünk :).

Valószínűleg (remélhetőleg) nem vagyok egyedül azzal, hogy a nap 24 órájában nagyon igyekszek figyelni minden mozdulatomra, állandóan pörögnek a fejemben a mondataid, hogy éppen melyik élethelyzetben mikor, hogy kéne viselkednie a testemnek és azonnal váltok, ha észreveszem a hibát. Van persze olyan is, hogy a kanapén durván kitekert pózban tunyulok :), ilyenkor biztos csuklasz :), mert nem is mindig mozdulok meg, de legalább azonnal eszembe jutsz :))). Alvás közben totál fordítva használtam a párnát régebben, hason párna nélkül, háton párnával, de a hónapok alatt - nem könnyen, de - berögzült a helyes alvásmód.

Nyilván tökéletes már nem leszek semmilyen módon, főleg nem ennyiféle betegséggel, de legalább elmondhatom, hogy teszek ezt-azt minimum a stagnálás érdekében és még egyszer nagyon köszönöm ezt a sok segítséget, támogatást.

 Kívánok Neked és családodnak boldog, békés, némi pihenéssel fűszerezett  :)) ünnepeket és sok erőt, türelmet, jó egészséget az új évhez! Andi  2016 december 18. 

Hol is kezdjem?

 Kedves Marika!  Szeretném az örömömet megosztani Veled. Egy éve járok hozzád gerinctornára, hetente két-három alkalommal.   Szükségét érzem, hogy megköszönjem Neked a testemben észlelt változásokat.  Sok-sok panaszom volt még tavaly, de ezek mind megszűntek, hála a gerinctornának. Igaz, már elmúltam 65 éves, de kiválóan érzem magam és semmim nem fáj – még reggel sem!

tovább...

Munkahelyi körülmények hatása

38 éves vagyok, 13 éve ülő munkát vègzek, otthon rendszeresen tornázom. Problémám enyhe nyaki fájdalommal kezdődött, aminek nem tulajdonítottam jelentőséget, hiszen máskor is előfordult már, - úgy gondoltam - rossz alvási pozíciò miatt. Ez az állapot másfèl hètig tartott, majd hirtelen átváltott erős tarkó, egy nappal később pedig igen erős bal oldali fejfájássá.

tovább...

Zongoraművésznek készültem gyerek korom óta

16 éves korom óta voltak problémák az ízületeimmel. Kezem a sok zongoragyakorlástól vissza-visszatéro ínhüvelygyulladással kínlódott. Térdemre rendszeresen kaptam rövidhullám kezelést. (egy orvosno szerint a kisgyermekkori reumás láz hajlamosíthatott ezekre a betegségekre.) 10 éves korom óta készültem a zongoramuvészi  pályára, napi 4-5 óra gyakorlással, ami a sok ülés miatt  derék-és a  nyaki csigolyák elhasználódását is okozhatta.

tovább...

2015. szeptember

Most 61 éves vagyok. Kb 26 éves koromban kezdett el fájni a derekam, amikor terhes voltam. Kisebb mértéku gerincferdülésem van már kicsi korom óta.Ahogy teltek az évtizedek hozzáadódott a hátfájás, derékfájás térdfájás. Sok-sok stressz ért, amibol általános szorongás lett. 

tovább...

2014. január - Már jól vagyok....

Amikor Marika felkért, hogy meséljem el gerincproblemam tortenetet azon töprengtem mikor is kezdodött az egész es rájöttem, hogy nagyon fiatalon. 15-16 eves lehettem, amikor egyszer csak 1.72 magas lettem es borzasztóan zavart, hogy mindegyik fiú, aki nekem tetszett alacsonyabb volt nálam.

tovább...

A derekam története

Kb 7-8 évvel ezelott kezdodött a derékfájás nálam. Viszonylag gyorsan, néhány hónap alatt nagyon eros derékfájásom lett, a lábakba kisugárzó fájdalommal. Spontán jött, spontán ment. Hol az egyik,  hol a másik oldalon éreztem. Néha annyira erosen fájt, hogy volt rá példa hogy reggel csak segítséggel tudtam fölkelni az ágyból.

tovább...

 ...és ez nem csoda!

43 éves vagyok és 30 éves korom óta vannak derékfájdalmaim, amelyek ritkán jelentkeztek, így nem foglalkoztam vele. Ez év elején lett elviselhetetlen a fájdalom, amelyet nem is a derekamban éreztem, hanem a medencémtol kezdve a jobb lábamon végig. Délutánra már nem tudtam egy helyben állni, várakozni, de már a menés is állandó fájdalommal járt.

tovább...

Nyakfájdalmam

Az elmúlt évben, nyaki gerincsérv miatt heteken keresztül igen nagy fájdalmam volt, mely kisugározott a jobb karomba. Minden infúziós, gyógyszeres, fizió - ill. fizikoterápiás segítséget igénybe véve is csak lassan enyhültek a tüneteim. A nyaki terület fáradékonysága, merevsége, a fájdalom egy része továbbra is megmaradt.

tovább...

Fájt  a karom, vállam

Körülbelül 2 évvel ezelott kezdodtek a fájdalmaim a bal karomban. Eleinte csak ritkán, pár havonta jelentkezett a görcsös fájdalom, és nagyjából egy hét alatt el is múlt. Én a munkámra fogtam, óvodapedagógusként sokszor emelgetem a gyerekeket, gondoltam, megeroltettem.

tovább...

Már minoségi életet élek

A két gyermekem születése után, az amúgy is nem túl jó gerincem igen rossz állapotba került. Akkor szerencsémre vizitornával kevésbé fájdalmas állapotban hoztak. Jártam utána kezelésekre, és egyedi tornára is. De ahogy elkezdtem dolgozni erre már nem volt ido.

tovább...

 

 

 

tovább 

 

vissza

 

 
Romhányiné Kovács Mária:70/381-61-22 Romhányi Réka:70/945-08-96