Vélemény a foglalkozásokról


Karácsonyi levél

Szia Marika!

Idén már nem tudok részt venni az óráidon, ezért szeretném megköszönni az egész éves munkádat és az összes szuper okosságot, amit átadtál nekünk :).

Valószínűleg (remélhetőleg) nem vagyok egyedül azzal, hogy a nap 24 órájában nagyon igyekszek figyelni minden mozdulatomra, állandóan pörögnek a fejemben a mondataid, hogy éppen melyik élethelyzetben mikor, hogy kéne viselkednie a testemnek és azonnal váltok, ha észreveszem a hibát. Van persze olyan is, hogy a kanapén durván kitekert pózban tunyulok :), ilyenkor biztos csuklasz :), mert nem is mindig mozdulok meg, de legalább azonnal eszembe jutsz :))). Alvás közben totál fordítva használtam a párnát régebben, hason párna nélkül, háton párnával, de a hónapok alatt - nem könnyen, de - berögzült a helyes alvásmód.

Nyilván tökéletes már nem leszek semmilyen módon, főleg nem ennyiféle betegséggel, de legalább elmondhatom, hogy teszek ezt-azt minimum a stagnálás érdekében és még egyszer nagyon köszönöm ezt a sok segítséget, támogatást.

 Kívánok Neked és családodnak boldog, békés, némi pihenéssel fűszerezett  :)) ünnepeket és sok erőt, türelmet, jó egészséget az új évhez! Andi  2016 december 18. 

Hol is kezdjem?

 

Kedves Marika!  Szeretném az örömömet megosztani Veled. Egy éve járok hozzád gerinctornára, hetente két-három alkalommal.   Szükségét érzem, hogy megköszönjem Neked a testemben észlelt változásokat.  Sok-sok panaszom volt még tavaly, de ezek mind megszűntek, hála a gerinctornának. Igaz, már elmúltam 65 éves, de kiválóan érzem magam és semmim nem fáj – még reggel sem!

tovább...

Munkahelyi körülmények hatása

 

38 éves vagyok, 13 éve ülő munkát vègzek, otthon rendszeresen tornázom. Problémám enyhe nyaki fájdalommal kezdődött, aminek nem tulajdonítottam jelentőséget, hiszen máskor is előfordult már, - úgy gondoltam - rossz alvási pozíciò miatt. Ez az állapot másfèl hètig tartott, majd hirtelen átváltott erős tarkó, egy nappal később pedig igen erős bal oldali fejfájássá.

tovább...

Zongoraművésznek készültem gyerek korom óta

16 éves korom óta voltak problémák az ízületeimmel. Kezem a sok zongoragyakorlástól vissza-visszatéro ínhüvelygyulladással kínlódott. Térdemre rendszeresen kaptam rövidhullám kezelést. (egy orvosno szerint a kisgyermekkori reumás láz hajlamosíthatott ezekre a betegségekre.) 10 éves korom óta készültem a zongoramuvészi  pályára, napi 4-5 óra gyakorlással, ami a sok ülés miatt  derék-és a  nyaki csigolyák elhasználódását is okozhatta.

tovább...

2015. szeptember

Most 61 éves vagyok. Kb 26 éves koromban kezdett el fájni a derekam, amikor terhes voltam. Kisebb mértéku gerincferdülésem van már kicsi korom óta.Ahogy teltek az évtizedek hozzáadódott a hátfájás, derékfájás térdfájás. Sok-sok stressz ért, amibol általános szorongás lett. 

tovább...

2014. január - Már jól vagyok....

Amikor Marika felkért, hogy meséljem el gerincproblemam tortenetet azon töprengtem mikor is kezdodött az egész es rájöttem, hogy nagyon fiatalon. 15-16 eves lehettem, amikor egyszer csak 1.72 magas lettem es borzasztóan zavart, hogy mindegyik fiú, aki nekem tetszett alacsonyabb volt nálam.

tovább...

A derekam története

Kb 7-8 évvel ezelott kezdodött a derékfájás nálam. Viszonylag gyorsan, néhány hónap alatt nagyon eros derékfájásom lett, a lábakba kisugárzó fájdalommal. Spontán jött, spontán ment. Hol az egyik,  hol a másik oldalon éreztem. Néha annyira erosen fájt, hogy volt rá példa hogy reggel csak segítséggel tudtam fölkelni az ágyból.

tovább...

 ...és ez nem csoda!

43 éves vagyok és 30 éves korom óta vannak derékfájdalmaim, amelyek ritkán jelentkeztek, így nem foglalkoztam vele. Ez év elején lett elviselhetetlen a fájdalom, amelyet nem is a derekamban éreztem, hanem a medencémtol kezdve a jobb lábamon végig. Délutánra már nem tudtam egy helyben állni, várakozni, de már a menés is állandó fájdalommal járt.

tovább...

Nyakfájdalmam

Az elmúlt évben, nyaki gerincsérv miatt heteken keresztül igen nagy fájdalmam volt, mely kisugározott a jobb karomba. Minden infúziós, gyógyszeres, fizió - ill. fizikoterápiás segítséget igénybe véve is csak lassan enyhültek a tüneteim. A nyaki terület fáradékonysága, merevsége, a fájdalom egy része továbbra is megmaradt.

tovább...

Fájt  a karom, vállam

Körülbelül 2 évvel ezelott kezdodtek a fájdalmaim a bal karomban. Eleinte csak ritkán, pár havonta jelentkezett a görcsös fájdalom, és nagyjából egy hét alatt el is múlt. Én a munkámra fogtam, óvodapedagógusként sokszor emelgetem a gyerekeket, gondoltam, megeroltettem.

tovább...

Már minoségi életet élek

A két gyermekem születése után, az amúgy is nem túl jó gerincem igen rossz állapotba került. Akkor szerencsémre vizitornával kevésbé fájdalmas állapotban hoztak. Jártam utána kezelésekre, és egyedi tornára is. De ahogy elkezdtem dolgozni erre már nem volt ido.

tovább...

 

tovább 

 

vissza

 

 
Romhányiné Kovács Mária:70/381-61-22 Romhányi Réka:70/945-08-96
Céges arculatok megtervezése - weboldal arculattervezés