Tanfolyamok


A tanfolyamokról röviden:
 
GERINCTERÁPIA (elméleti és gyakorlati képzés) Olyan tanítványokat várok, akik szeretnék megérteni a gerincben lezajló gyógyítási folyamatok mechanizmusát a gerinctorna gyakorlatokon keresztül.


A PILATES TECHNIKA a gerincoszlop védelmét szolgálva, a derék,-nyak problémák
megelőzésében és megszűntetésében forradalmi szerepet vállal.
A Pilates mélyizom-gyakorlatok rugalmas és speciális mélyizomerőt alakítanak ki , melynek eredményeként a test a napi terhelést nem a sérülékeny csigolya szegmensekre, hanem a gerinc melletti stabilizáló izmokra hárítja.

A JÓGA több ezer éves, ősi élettudomány, amely megtanít minket arra,
hogy megteremtsük magunkban az egységet testi, lelki és szellemi síkon egyaránt.
Ha szeretnénk testünket egészségesebbé, rugalmasabbá tenni, jobban akarjuk
feldolgozni a napi stresszt, vagy ha keressük a belső békénket, valódi természetünket,
az önmegvalósítást, akkor a jóga rendszeres gyakorlása ebben óriási segítséget nyújt.
Az órákon mozgás-, légző-, meditációs és relaxációs gyakorlatokat végzünk, amelyre
minden korosztályt szeretettel várunk.

AGYTORNA  - A tanfolyam gyakorlatainak automatizálásával a probléma megoldásunk, a memóriánk, a mozgáskoordinációnk jelentősen javul. Könnyebben, kevesebb energiával és magasabb szinten oldjuk meg a gyorsuló világ és a kreatív családunk adta élethelyzeteket.
 
 
Az IZOMKONTROLL elmélet szerint a mozgásszervrendszerben bekövetkezett állapotok nem a betegségeknek és az öregedési folyamatoknak tulajdoníthatók, hanem ez a nem kívánt állapot a hibás beidegződések következménye.
Az elmélet kidolgozói (Thomas Hanna és Selye János)a stressz-elméleten keresztül feltárta annak mozgásszervi vonatkozásait, mely ténylegesen az agy és a test programhibájára mutatott rá.Az általuk kifejlesztett testtudat növelő gyakorlatokkal a rendellenességek egyszerűen és gyorsan korrigálhatók.

REGGELI TORNA gyakorlatanyagának ismerete, gyakorlása, lehetőséget ad arra, hogy frissen kezdjük  a napot, előkészítsük testünket a napi terhelésre. A reggeli torna gyakorlatokat részletesen átvesszük, - részben - egyénre szabjuk, hatás-mechanizmusát megismerjük.
A foglalkozás után a gyakorlatok leírását a résztvevők e-mail címére megküldöm.

  

 


 

 

tovább

 

 
Romhányiné Kovács Mária:70/381-61-22 Romhányi Réka:70/945-08-96
Egyedi webalapu programok készítése