Mc Kenzie módszer


A XXI. század mozgásszegény életformája miatt népbetegséggé vált a gerincprobléma, egyre többen

szenvednek akut, vagy krónikus gerincbetegségben. Ezért nagy jelentősége van minden olyan módszernek, ami komolyabb beavatkozás nélkül segíthet. Ilyen a McKenzie-technika.

Az új-zélandi Robin McKenzie által kifejlesztett módszer, világszerte az egyik legelterjedtebb gerinckezelési eljárás. Ma már 40 országában alkalmazzák.

A módszer olyan aktív mozgásterápiára épülő rendszer, melyben a páciens tevékeny közreműködésével közelítünk a tünetmentesség, majd a gyógyulás felé.

Ez a konzervatív terápia jól alkalmazható, - porckorong-elváltozásra visszavezethető, - nyak, hát, derék, helyi vagy kisugárzó fájdalmaknál.

A McKenzie technika gyakorlatait ismétlődő mozgássorok jellemzik, mellyel a porckorong kóros helyzetben lévő részét optimális helyzetbe kényszerítjük, így ismét képessé válik a gerinc, ellátni funkcióját. A gyakorlatokat napjában többször is el kell végezni, egyben vigyázni kell, hogy ne tudjon kiújulni a probléma. E módszer szakszerű alkalmazásával egyre távolodunk a porckorongsérv állapotától, így a fenyegető gerincműtéttől.

tovább

 

 
Romhányiné Kovács Mária:70/381-61-22 Romhányi Réka:70/945-08-96